Skip to content

Gazon

Om een gazon mooi groen en gezond te houden is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden.

Maaien
Door te maaien ziet het gras er niet alleen verzorgt uit maar is er ook minder kans op grasziektes en onkruidvorming. Door het gras kort te houden komt er licht bij het jonge gras wat hierdoor de kans krijgt om dikker te worden. Zo krijgt u  een mooie dichte grasmat. Maai niet te kort en niet in de volle zon want dit heeft als gevolg dat het gras makkelijk uitdroogt door de zon. Regelmatig maaien op de juiste hoogte is beter dan weinig en te kort maaien. Siergras waar niet veel op wordt gelopen kunt u het beste op 3cm maaien en speelgras op 4cm.

Bewateren
Een paar keer per week sproeien zorgt ervoor dat het gras niet uitdroogt. Het is dus belangrijk dat u dit goed in de gaten houdt. Er mag op alle tijden van de dag worden gesproeid maar liever niet in de volle zon. Heeft u een nieuwe grasmat dan is het belangrijk goed op te letten dat de grond niet te droog is, omdat het gras nog geen kans heeft gehad om goed te wortelen. Gras wat al langer ligt kan wel tot 10 centimeter diep wortelen en hoeft daarom veel minder besproeit te worden en herstelt ook beter. Het is altijd beter voor het gras als u het verdroging voorkomt. Onkruid en ziektes krijgen dan ook minder kans om zich te ontwikkelen.

Bemesten
Het bemesten van het gazon kunt u het beste tijdens het groeiseizoen doen. Dit is van april tot november. Na het bemesten is het aan te raden om het gazon meteen te sproeien. De mestkorrels kunnen dan goed oplossen en u voorkomt brandplekken op het gras.

Verticuteren
Bij het verticuteren van het gras wordt het dode materiaal uit uw gras verwijderd. Hierdoor krijgen voornamelijk schimmels veel minder kans zich te ontwikkelen. Wilt u gaan verticuteren dan kunt u dat het beste doen in het voorjaar zodat u eventuele kalen plekken bij kunt zaaien.

Kalken
Als het bodem verzuurd is dan is het verstandig om te kalken. Hierdoor activeren nuttige micro-organismen onmiddellijk het bodemleven en krijg je een diepgroen en mosvrij gazon. Kalk wordt direct opgenomen, dus je kunt het hele jaar door strooien zonder dat je het risico loopt dat de korrels wegspoelen door de regen of verbranden in de zon. 

Reacties van onze klanten

Prima prijs. Komt afspraken na. Ruimt alles netjes op. Kortom zeer tevreden!

Harry

Michiel heeft mijn tuin gedaan gesnoeid en geschoren onkruid verwijderd ben er zeer tevreden over alles voor een redelijke prijs ik kan hem ook zeker aanbevelen als mensen een goede tuinman zoeken!!

Henk

Doet wat ie zegt, staat voor kwaliteit en werkt netjes. Zeker geschikt voor een volgende keer.

Martijn

Chat openen
Hallo!
Hoe kunnen we je helpen?