Skip to content

Snoeien

Of je nu kiest voor een mooie groene haag als erfafscheiding, een mooie fruitboom of een in vorm gesnoeide plant, ze zullen allemaal gesnoeid of geschoren moeten worden.

Als een boom of struik ongezond is dan kun u deze het beste laten verwijderen.

Redenen om te snoeien zijn:

Haag

De beste tijd voor het snoeien van de meeste hagen is van mei tot oktober.

De conifeer kan twee keer per jaar worden gesnoeid. De eerste keer in juni en in september de tweede keer. Snoei nooit bij langdurige droogte of vorst.
Snoei bij de coniferenhaag alleen het groene gedeelte van de plant. Als je tot het oude bruine hout terugknipt zal de plant geen nieuwe scheuten meer aanmaken.

Beukenhaag of Haagbeuk

De beukenhaag en haagbeuk zullen 2x per jaar gesnoeid moeten worden. In juni is de haag al een flink stuk gegroeid en kan dan voor de eerste keer worden gesnoeid. Uiterlijk eind augustus kun je de haag voor de tweede keer snoeien. De beukenhaag en haagbeuk kunnen flink worden teruggesnoeid maar tot maximaal de helft van de plant. Wil je de haag sterk verkleinen doe dit dan in februari of maart.

In de winter behoudt de beukenhaag zijn verdorde blad beter dan de haagbeuk. Hierdoor is een beukenhaag het hele jaar meer gesloten dan een haagbeuk.

Haagbeuk
Beukenhaag

Hedera (klimop)

Hedera groeit erg snel en moet daarom regelmatig worden gesnoeid. Dit kan het hele jaar door maar liever niet bij vorst. Snoeit u de hedera niet dan loopt u de kans dat de strengen zich in de grond gaan wortelen en de tuin overwoekeren. Omdat de hedera  strak tegen zijn ondersteuning aangroeit hoeft de haag maar een paar centimeter dik te zijn.  

Hulst

Maart is de beste maand om hulst te snoeien. Om ervoor te zorgen dat de hulst zijn vorm houdt kan de plant flink worden teruggesnoeid. Heeft u een hulsthaag dan kunt u beter wachten tot augustus september.

Laurier

In maart kunnen de lange scheuten worden bijgeknipt. Niet de gehele laurier snoeien want dan zal de plant dat jaar niet bloeien. Wacht met de grote snoei tot na de bloei in juni. Later in september kunt u de laurier nogmaals bijsnoeien.

Taxushaag

Een Taxushaag wordt 2x per jaar gesnoeid. De eerste keer in juni en de tweede keer in augustus september. Is de taxushaag echt veel te groot geworden en wilt u deze flink terugsnoeien dan is dit geen probleem. De beste tijd om dit te doen is vanaf half april tot half sept. De takken van taxus kunnen diep teruggesnoeid worden. Zelfs tot bijna onderaan de stam.

Buxus

Om ervoor te zorgen dat uw buxussen vol en stevig blijven moeten ze 2 x per jaar gesnoeid worden. In mei-juni en aug-sept zijn hiervoor de beste maanden. Snoei niet bij langdurige droogte en hete zon.

Fruitbomen

Pitvruchten, appel en peer worden gesnoeid in januari-februari.
Kleinfruit, bessen, bramen en frambozen worden gesnoeid in februari-maart.
Steenvruchten, kers, pruim, abrikoos, nectarine zo min mogelijk snoeien en altijd na de oogst in augustus-september en nooit in de winter.
Notenbomen- najaar

Reacties van onze klanten

Prima prijs. Komt afspraken na. Ruimt alles netjes op. Kortom zeer tevreden!

Harry

Michiel heeft mijn tuin gedaan gesnoeid en geschoren onkruid verwijderd ben er zeer tevreden over alles voor een redelijke prijs ik kan hem ook zeker aanbevelen als mensen een goede tuinman zoeken!!

Henk

Doet wat ie zegt, staat voor kwaliteit en werkt netjes. Zeker geschikt voor een volgende keer.

Martijn

Chat openen
Hallo!
Hoe kunnen we je helpen?